Ovo je moj blog....jeeeeeeeee
pisati ću svašta, a na vama je da malo pročitate :)
biti će tu svega ...dosta toga vezano za prirodne preparate za njegu ali za zdravlje, recepata i naravno dobrih ideja,
a na vama je da budete tu.
Večina toga što ću podjeliti ovdje je probrano s nekih saitova ili literature i naravno isprobano :)
U nedoumici ste što napraviti za neku prigodu...malo pročačkajte i možda ćete baš ovdje naći ono što tražite.
Zapravo sigurna sam da će te ovdje naći ono što tražite :)

eeee .... yes, all the other dear visitors from Germany, France, USA, etc. ;) please use the translator




četvrtak, 3. svibnja 2012.

ahhh...to maslinovo ulje






Nema potrebe trošiti basnoslovne svote novca na kreme koje obećavaju tko zna kakve rezultate, a ne ispune niti jedno dato obećanje. Sve što vam treba za njegu cjelokupnog tijela nalazi se u vašoj kuhinji, u obliku maslinovog ulja koje se na području njege i održavanja ljepote koristi još od antičkih dana. 
Donosim vam nekoliko savjeta kako maslinovo ulje možete upotrijebiti za održavanje vaše prirodne ljepote. 

Kosa 
Dobro izmiješajte dva bjelanjka zajedno s dvije žlice maslinovog ulja. Dobivenu smjesu nanesite na kosu te ju umasirajte u tjeme kako biste poboljšali cirkulaciju. Smjesu ostavite na kosi pola sata te je nakon tog vremena operite šamponom. Ova 'uradi sam' maska nahranit će kosu i učiniti je sjajnom. 

Usne 
Zašto biste koristili kupovne balzame kada je na usne dovoljno nanijeti samo kap-dvije maslinovog ulja koje će ih nevjerojatno nahraniti, učiniti punijima i 'pokrpati' ih ako su ispucale. 

Lice 
Ulje će vam pomoći da skinete šminku, pa čak i vodootpornu maskaru. Za hidrataciju lica, pamučnim jastučićem nanesite ulje na lice. Od maslinovog ulja možete napraviti i masku za lice i vrat tako što ćete nekoliko kapi pomiješati sa žličicom ulja i dvije žličice mlijeka. Razmažite masku po koži, ostavite je da djeluje 10 do 15 minuta, pa je isperite hladnom vodom. 


Dekolte 
Kako biste umanjili sitne bore koje su se pojavile na vašem dekolteu, koristite obloge od maslinovog ulja. Stavite ih na dekolte, prekrijte frotirnim ručnikom i nakon pet do deset minuta isperite. Za nešto agresivniji tretman, pomiješajte jedan žumanjak s maslinovim uljem i malo limunovog soka, pa smjesu laganim pokretima nanesite na područje dekoltea. Obucite pamučnu majicu i tako prespavajte. 

Nokti 
Vrhove prstiju uronite u posudicu s mlakim maslinovim uljem i tako držite deset minuta. To će omekšati kožicu, pa ćete je lakše ukloniti s noktiju. Na ovaj će se način nokti i manje lomiti, a zanoktice rjeđe stvarati. 

Laktovi 
Za uklanjanje mrtvih stanica s kože na laktovima upotrijebite piling od maslinovog ulja, pomiješanog sa šećerom ili soli. Od tih sastojaka napravite gustu masu i utrljavajte je na laktove te nakon deset minuta isperite. Drugi način jest da limun isiječete na dva dijela i na svaku polovicu stavite malo maslinovog ulja, u njih 'ubacite' laktove i tako držite desetak minuta. Nakon pilinga na kožu nanesite malo maslinovog ulja kako biste je nahranili. 

Tijelo 
Na sve isušene, oštećene dijelove kože nanesite smjesu ulja i šećera, a tim ćete pilingom s kože skinuti sve mrtve stanice. Da bi vam koža bila mekša i nježnija, u kupku dodajte nekoliko žlica maslinovog ulja. 

Brijanje 
Ako ste ostali bez kreme ili gela za brijanje, maslinovo je ulje dobra zamjena. Nanesite ga na kožu i preko tog ciljanog područja prijeđite britvicom. Ništa lakše! 


Stopala 
Neposredno prije spavanja stopala premažite uljem, pa navucite pamučne čarape. Ujutro će vas dočekati mekana i njegovana stopala. 

i to je to...:) 


Nema komentara:

Objavi komentar