Ovo je moj blog....jeeeeeeeee
pisati ću svašta, a na vama je da malo pročitate :)
biti će tu svega ...dosta toga vezano za prirodne preparate za njegu ali za zdravlje, recepata i naravno dobrih ideja,
a na vama je da budete tu.
Večina toga što ću podjeliti ovdje je probrano s nekih saitova ili literature i naravno isprobano :)
U nedoumici ste što napraviti za neku prigodu...malo pročačkajte i možda ćete baš ovdje naći ono što tražite.
Zapravo sigurna sam da će te ovdje naći ono što tražite :)

eeee .... yes, all the other dear visitors from Germany, France, USA, etc. ;) please use the translator
nedjelja, 13. svibnja 2012.

Fatalna žena - samo je zadovoljna žena...O onoj koja te pogledom natjera da se smrzneš...dodirom da poželiš da nestaneš....

Svaka žena je žena za sebe. Svaka žena ima svoje stavove, svoja mjerila, svoj osobni tajni život, prožet tugom, srećom.. O svakoj ženi bi se mogli pisati romani...

Ali,  da li postoji žena za koju bi se moglo reći kako je pravo oličenje muških fantazija i snova?

Prije svega  nekoliko riječi o tome kako muškarci doživljavaju žene, bar po mom mišljenju. Načini doživljavanja ženskog pola su drugačiji od muškarca do muškarca, ali jedno je jasno - njihovo viđenje fatalne žene uglavnom je jednako i zasniva se isključivo na fantazije. 
Hmmh...pa kakva je to onda žena za koju bi se moglo reći da je uistinu fatalna? 


Dali je ona zapravo lijepa, misteriozna, zanosna, strastvena žena koja zna što hoće, iz koje zrači   seksepil, koja je svjesna svoje okrutne nadmoći nad jačim polom.. Da li je to možda riba koja ima divno lice, duge nokte, predivno tijelo? Da li je to žena za kojom muškarci okreću glavu na ulici i zbog koje krše sve svoje postavljene životne principe i mjerila, bez primisli o budućnosti i onom što predstoji? 
Da li postoji baš takva žena koja istovremeno ima sve te atribute? 
Ili je to ipak samo dio muških snova?

Svaka žena je priča za sebe...

Ni za jednu se ne može reći kako poseduje sve navedene osobine, ali žene kao žene, vole da lijepo izgledaju, drže do sebe, budu zavodljive i da zavode, ali osim svega toga - ženama treba ljubav.
Samo shvaćanje ljubavi je prvi problem u rješavanju traženja odgovora, da li postoje žene muških snova. Različitost među spolovima po tom pitanju je izražena. 
Žena iz muških snova je ona koja im u svemu povlađuje, koja je uvijek ovdje za njih, spremna na sve njihove hirove, potrebe, koja se neće previše buniti ukoliko nemaju vremena za nju, ukoliko su zauzeti drugim stvarima (čak i drugom ženom) i za koju bi najbolje bilo čak i da nema pravo na svoje mišljenje, izgrađene principe i mjerila..
Jednom riječju muško viđenje fatalne žene je viđenje žive lutke koja posjeduje sve navedene osobine od gore, koja nema nedostatke, ali koja je savršena.

Takve žene - nema! 

Nadalje, bitno je dodati i to kako se muškarci međusobno dosta razlikuju..što zbog odgoja, što zbog karaktera koji se stjecajem  životnih okolnosti formira, a i ukusi su dosta različiti. S te strane navela bih još jednu značajnu karakteristiku. To je da se muškarci uz određenu ženu koja ima nedostatke i koja je svjesna istih, mogu se osjećati kao da se nalaze uz ženu iz svojih snova. 

Naravno,  i to samo u u periodu kada su zaljubljeni ili kada taj euforičan osjećaj zaljubljenosti prelazi u nešto konkretnije ..... a to je ljubav. Tada se muškarci bez obzira na ženine nedostatke i bez obzira na to što ta žena možda nije ni blizu nekih njihovih mjerila i kriterija - osjećaju kao da su ''uboli'' premiju. Tada se svi nedostaci brišu, tada su kriteriji nebitni.. U tim situacijama često se stvaraju neki novi kriteriji na osnovu kojih oni grade dalje planove.. 

Npr... možda su oni  priželjkivali ženu koja je divna, prelijepa, a koja se bavi medicinom. Vremenom su sreli ženu koja jeste divna, bajna na prvi pogled, ali koja radi privremeno kao konobarica. U tom slučaju se njihovi kriteriji mijenjaju, nedostatak toga da to nije žena koja se bavi medicinom se briše.. 
Muškarci se prilagođavaju novoj situaciji.. Iako je u njima i dalje ostao onaj ideal žene iz sna, tada se taj ideal djelovanjem stvarnosti gubi.. Vremenom, ideal žene iz sna nestaje, ukoliko zaljubljenost prelazi u ljubav, tj ukoliko ljubav postaje jaka i čvrsta. 
U slučaju da je riječ o kratkoj euforiji, tada se oni pod utjecajem razočaranja u tu ženu, vraćaju svojim prvobitnim mjerilima koje nadopunjuju dodatnim kriterijima, tražeći i dalje ''ženu iz sna''. 

Nadalje muškarci su uvijek svjesni stvarnosti i toga kako stvarnost izgleda, tako da čak i kada su idealni životni partneri, kada im je veza prelijepa, kada se grade planovi daljnjeg življenja i kada se živi na osnovu tih planova i ljubavi, u njima uvijek ostane nedostižan prikaz žene iz sna. To se najbolje opisuje kao ''sindrom prve ljubavi ili nedostignute idile'' koja uvijek ostaje negdje u zaključanom kutu njihovog srca.. Ukoliko se desi da pored idealnog života sa partnerkom, sretnu ženu iz svog sna lako se može desiti da oni, vođeni svojim srcem i onim što skrivaju u njemu, krenu za njom - kao da pokušavaju da prihvate taj veliki izazov kog im život nameće da konačno imaju ''ženu iz svojih snova''..


A kako ni jedno ljudsko biće nije idealno, može se desiti da će se muškarac razočarati u tu ženu, svjestan kako ona nije ni približna njegovim prvobitnim mjerilima, jer zapravo takve žene ni - nema.

No,  prethodnim navodom malo sam skrenula s teme, ne u cilju da zaista skrenem s teme, već da uputim mušku stranu na pogreške kojih možda i nisu svjesni tražeći ideal fatalne žene. 
Zapravo, to se ne odnosi samo na muškarce, već i na žene, a fenomen, ,,fatalne žene” i ,,neodoljivog” muškarca je, u stvari, posljedica nekoliko činjenica, u koje spadaju izraz lica, ponašanje, govor i držanje tijela. A za postizanje pravog utiska važno je da u tim trenucima žena ili muškarac nemaju nikakvu vidljivu skrivenu namjeru. Naravno, za muškarca je interesantnija ženska fatalnost od analize vlastite neodoljivosti ;)
Žena izgleda ,,fatalno” kada iz nje nešto zrači, a da pri tome nije sasvim jasno što je to. To što muškom promatraču nije jasno, nije ni ženi baš nadohvat ruke, i ona to stanje ne može da kontrolira. 
 ,,Fatalnost” je, u stvari, mnogo fatalnija nego što se i muškarcima i ženama čini, jer ona odražava stanje rijetke sposobnosti da se emocionalna memorija drži mirnijom nego kod ,,nefatalnih” ljudi. To se događa u trenutcima kada joj se na licu ne ocrtava jasna misao u vezi s muškarcem s kojim ona razgovara, odnosno da njene misli u tom momentu nisu nikome upućene tj. da nema fiksiranu emocionalnu namjeru. 

Žena je, isto tako fatalna kada izgleda da je ničija, a najfatalnija je kada je u društvu muškarca koji je umislio da je njegova, a ona to nije.

S druge strane, ženska neodoljivost dolazi i od lažnog utiska koje upućuje muškarcu i okolini, u tim momentima žena je emocionalno daleko od ,,razuzdane gomile” i zainteresiranog muškog pojedinca.  Ako se dogodi da se približi promatraču u bilo kom smislu, njena fatalnost se smanjuje, a ,,neodoljivost” kao posljedični teret prebacuje se na izabranog partnera - da bi se uskoro otela i od njega, ukoliko on ne zna kako da zadrži fatalnu ženu. 

Muškarce i žene uvijek privlači spontan izraz lica partnera, što se lako postiže razmišljanjem i sudjelovanjem u sadašnjosti, bez prizivanja prošlih memorija i bez ikakvog planiranja budućnosti u tom trenu. Žena je u stanju da odmah osjeti muški plan koji mu i pada na pamet; zbog toga on mora da se suzdrži od bilo kakve pomisli da planira kad je sa njom. Naime, kod većine muškaraca to se jasno vidi na licu. 
Žena je odličan tumač emocionalno skrivenih muških namjera, a svaki muškarac koji to isto može da uoči na ženi u velikoj je prednosti nad konkurencijom.
Ako hoćete da vidite pravo lice, a još niste ulovljeni u paukovu mrežu, to se najbolje postiže u prilikama kada je osoba odvojena iz stalne sredine i kada se na određeno vrijeme distancira. Izraz lica i emocije koje se očitavaju tada najsličnije su iskonskom izgledu.

Prave ,,vještice” među ženama ne razlikuju se od svake druge žene, osim u jednom... prepoznale su sebe, svoju snagu i izbrusile ju poput dijamanta. A da bi žena došla do nepoznatog znanja o sebi (znanje koje bi ju mogao privremeno napravi ,,vešticom”), potrebno je da prođe najmanje, dan i noć. 
  •  Onog trenutka kada žena shvati čaroliju ogledanja, počinje biološki proces bitnih promjena.
Ogledalo je jedno od temelja ženske moći. Prije nego što se anonimni inovator dosjetio da površinu stakla premaže srebrnim rastvorom, našim pra - ženama je bila dovoljna i ravna površina u nekom sudu ili prirodnoj vodi. Kad je shvatila čaroliju ogledanja, počeo je biološki proces bitnih promjena, jer u tom momentu mozak pra-žene nije bio spreman da shvati ozbiljnost posljedica koje će stalno provjeravanje izgleda donijeti.
Dakle, ogledalo će preko noći pretvoriti ženu u drugo biće, jer postoje svi sistemi u mozgu, osim onog koji bi joj neprestano ulijevao neophodno samopoštovanje. Odjednom će se stvoriti neodoljiv čarobni štapić koji će joj stalno dolijevati snagu, vješto skrivajući drugu stranu ogledanja - iluziju. 

Ali, pazite: nasuprot vanjskom izgledu, takvu ženu nikada ne zanimaju otvori i prirodne šupljine na tijelu. Unutrašnjost njenog tijela je ne zanima, iako je muškarac zainteresiran baš za unutrašnje dijelove određenog ženskog područja, njoj ne pada na pamet da to provjerava.
Drugim riječima,  iako je  žena fizički opipljiva i stvarna, ona je programirana tako da za muškarca ostane imaginarna i duboka tajna, pokazujući mu se kao lijepa površinska predstava dostupna za njegova čula.


Znači.......„fatalne žene“  su u stvari one koje „zrače“, imaju dozu tajanstvenosti u sebi, obrađen poput dijamanta urođeni seksepil, pa muškarcu koji ih promaatra djeluju nedokučivo, misteriozno, tajanstveno. Nije, dakle, stvar ni u seksi tijelu, izazovnoj haljini, crvenom ružu ili parfemu koji stavlja. Tajna je u izrazu lica, pokretima, ponašanju, govoru i držanju tela. Žena izgleda fatalno kada je neosvojiva, neukrotiva... Ona ostavlja muškarca potpuno zbunjenog, ne može da shvati što je to na njoj što ga toliko privlači.


Ono što krasi „fatalnu ženu“ jeste nenamješten, iskren osmijeh, koji potiče od njenog zadovoljstva samom sobom. Žene koje su svjesne svojih kvaliteta, koje znaju da budu sretne i ispunjene i kada su bez emocionalnog partnera, fatalnije su od drugih. Ne morate  imati ni savršeno tijelo, ni prelijepu kosu, ni nježnu kožu već jednostavno sposobnošću manipulacije i snagom svoje ličnosti svakog muškarca ubjediti ćete da ste fatalni tako da za njega ona ostanete enigma i tajna.


Zapravo, fatalnost je energija kojom žena zrači, a zračiti će dobro samo ako je zadovoljna sa sobom.


Nema komentara:

Objavi komentar