Ovo je moj blog....jeeeeeeeee
pisati ću svašta, a na vama je da malo pročitate :)
biti će tu svega ...dosta toga vezano za prirodne preparate za njegu ali za zdravlje, recepata i naravno dobrih ideja,
a na vama je da budete tu.
Večina toga što ću podjeliti ovdje je probrano s nekih saitova ili literature i naravno isprobano :)
U nedoumici ste što napraviti za neku prigodu...malo pročačkajte i možda ćete baš ovdje naći ono što tražite.
Zapravo sigurna sam da će te ovdje naći ono što tražite :)

eeee .... yes, all the other dear visitors from Germany, France, USA, etc. ;) please use the translator




četvrtak, 10. svibnja 2012.

Biti zadovoljan sa sobom






Ja sam poprilično sigurna da je u ljudskoj naravi snažna želja za širenjem, za više, postati veći, zapravo esencijalno, želja za rastom. Ako ostanemo na jednom mjestu predugo, nakon nekog vremena postaje malo dosadno. I u redu je željeti više, u redu je konstantno nastojati biti bolji, ali koliko često uzmemo moment da stisnemo pauzu, razmislimo i odamo priznanje sebi samima za već postignuto? Evo nekoliko savjeta kako da bolje vidite sami sebe, prihvatite se i odate si priznanje za postignuto na putu svojeg života.


1. Želite znati gdje idete? Pogledajte gdje ste bili i gdje ste sada.

Nikada neću zaboraviti ove riječi. Svi mi slušamo, ali često ne čujemo. Realizacija se može desiti bilo gdje i bilo kada, samo trebate dopustiti da riječi dopru do vas. Već ste u životu prošli stvarno puno. Život ponekad postaje hektičan i donese vam različite varijable kada ih najmanje očekujete. Ali ste prošli sve te izazove i- ovdje ste! Uzmite si momenat da se sjetite svega krou što ste prošli i izdržali. Nikada nemojte zaboraviti koliko ste bili i jeste jaki. Nikada nemojte zaboraviti situacije koje su zapravo izrodile prilike da odrastete u osobu koja ste danas. Tvoje iskustvo čini unikatnog tebe.

2. Biti radostan je važno. 

Ako se mjera tvoje radosti, tvoje sreće i blagostanja eksponencijalno povećava i širi, na pravom si putu. Nitko drugi nije zaslužan za to, osim tebe! To je tvoje djelo, pa si odaj priznanje za to! Bravo za tebe ako je tvoj život manifestacija tvojih vjerovanja, jer to je hrabar i odvažan zadatak. Kada slijedite čežnje i namjere svojeg srca, put koji se nekada činio nedosežan ili samo san..postaje STVARNOST. Čestitam na otkrivanju onoga što vas čini sretnim, od čega vam srce brže kuca i što čini život vrijedan življenja.

3. Pogledajte likove u svojem scenariju. 

Provjerite. Pogledajte ljude koji vas okružuju, pogledajte scenarij, pozadinu,prvi plan. Samo pogledajte. Vi ste to stvorili. Život vam izlazi u susret na način koji odgovara vašim težnjama. Vaše težnje, vizije i svrha- sve je popraćeno osobama i događajima u vašem životu. Vi ste epicentar koji je privukao i magnetizirao svu ljepotu oko vas. Vi to posjedujete i zahvalite si na tome.

4. Kada počnete kritizirati sami sebe, odmah PRESTANITE. 

Mi smo sami sebi najgori kritičari. To je jako loša ljudska navika. Ako uhvatite sami sebe u tome odmah prestanite i završite i odviknite se od te navike. U redu je griješiti. To je drugačije od okrivljavanja samog sebe za njih. Griješite, ali nemojte ponavljati pogreške tisuću puta, učite od bržih i dignite se više. Usvojite novu naviku najboljeg prijateljstva sa samim sobom, i budite si broj jedan potpora i obožavatelj, umjesto neprijatelja. Zavolite sami sebe- svaki centimetar, stanicu i atom sebe.

5. Ciljevi i život s namjerom. 

Ako ste jedna od onih koji žive s ciljevima i namjerom, što vjerojatno i jeste ako čitate ovo, spadate u rijetki postotak ljudske vrste koji je na određenim vibracijama koje im dozvoljavaju ovakvu vrstu misli. Ne zrače svi ovu frekvenciju. Vi svjesno ulažete svoj trud i namjere. Bravo za vas. Došli ste ovako daleko, pa nemojte stati. Po pričama održati takvo stanje uma nikada neće biti lakše, ali definitivno niti teže.
Zašto trebate voljeti ovaj trenutak? Zato jer neće trajati zauvijek! Cijenite ovaj trenutak i mjesto gdje ste, jer ako ste na autocesti rasta i širenja- nećete ovdje biti baš još dugo. Promijeniti će se. Pa pošto ste trenutno ovdje, zbilja budite ovdje. Volite sve što vam život nudi u ovom trenutku- sve njegove okuse. Uživajte u njima, zavolite ih, upijajte ih. Uzmite sve sa zanosom i radošću. Podsjetite sebe svakog dana da VI živite u ovom prekrasnom tijelu, da vi udišete svaki vama podareni dah, i da vi hodate koracima vašeg čudesnog života. VI ste glavni lik u vašem scenariju. Volite ovaj trenutak- jer ste ga zaslužili.



A za kraj podijeliti ću s Vama jedan dragocjen citat koji će Vam pomoći kad mislite da nema izlaza i sve se je srušilo. Ponavljajte ga nekoliko puta uzastopno polako, ubrzo ćete shvatiti njegovu snagu....





Ja jesam, moćni u magičnom krugu zaštite oko mene koji je nepobjediv i koji odbija od mene svaku neskladnu misao i element koji nastoji prodrijeti do mene. Ja jesam, savršenstvo ovoga svijeta i ono je jeste samoodržavajuće 


 .................za moju Tanju  




Nema komentara:

Objavi komentar