Ovo je moj blog....jeeeeeeeee
pisati ću svašta, a na vama je da malo pročitate :)
biti će tu svega ...dosta toga vezano za prirodne preparate za njegu ali za zdravlje, recepata i naravno dobrih ideja,
a na vama je da budete tu.
Večina toga što ću podjeliti ovdje je probrano s nekih saitova ili literature i naravno isprobano :)
U nedoumici ste što napraviti za neku prigodu...malo pročačkajte i možda ćete baš ovdje naći ono što tražite.
Zapravo sigurna sam da će te ovdje naći ono što tražite :)

eeee .... yes, all the other dear visitors from Germany, France, USA, etc. ;) please use the translator




utorak, 8. svibnja 2012.

Obavezne navike za kožu u svakoj dobi od 20 do 50 godina




Navike za lijepu kožu

u svakoj dobi...

.... od 20-ih do 50-ih godina




Od domaćeg faceliftinga do režima u četiri koraka, koža se njeguje po desetljećima i bez skupih tretmana, a sukladno pravilima hidratizacije, čišćenja i regeneriranja
  • Zanemarivanje pilinga čak i u 20-ima sprečava nove zdrave stanice da izlaze na površinu ostavljajući kožu bez sjaja i beživotnom. Zato su dvadesete pravo vrijeme za stvaranje navika njegovanja kože. 
Dnevni režim u četiri koraka - tonik za čišćenje, piling, krema te krema za sunčanje s faktorom 15 ili više.
  • U 30-ima vladaju hormoni, zbog trudnoće ili stresa, pa svaka peta žena između 25 i 40 godina ima problema s aknama. Masni losioni koji održavaju kožu hidratiziranom mogu začepiti pore. Čak i ako niste imali probleme s tenom kao tinejdžerica, možete ih imati u starijoj dobi. Hormoni i stres izazvaju i ekceme, mrlje, svrbež kože te druge upale. Tad se pojavljuju i prve bore te promjene u pigmentaciji. Za obranu od tih znakova starenja preporučuju se svakodnevno kremu za sunčanje i što više antioksidansa u prehrani kao što su vitamini E, C i A te beta-karoten i kvercetin. 
Maska i voćni piling jedanput na tjedan - proizvodi na bazi petroleja s umjetnim mirisima mogu začepiti pore i iritirati kožu. Zamijenite ih laganim gelovima. Napravite piling ili masku jedanput na tjedan, najbolje od voćnih enzima koji pomažu masnoj koži. 
  • U 40-ima koža se obnavlja svakih 45-50 dana, dvostruko sporije nego u 20-ima. Tanke bore se povećavaju, a koža postaje osjetljivija te se mogu pojaviti mrlje zbog izlaganja suncu ili perimenopauze. Najbolji lijek je redoviti piling. 
Hidratiziranje je bolje, a koža nahranjena - da biste vratili sjaj koži, obavljajte piling triput na tjedan (rjeđe ako je koža osjetljiva). Uklonit ćete mrtve stanice, ali će i hidratiziranje biti učinkovitije. Za suhu kožu dnevnoj njezi dodajte hidratantnu masku. 
  • U 50-ima koža je tanja i suša, te će kreme za učvršćivanje od algi kožu nahraniti vitaminima, mineralima i antioksidansima koji sprečavaju razgradnju elastina.
Noćurak i mrkva spašavaju tanku i izmučenu kožu - potražite maske s intenzivnim hidratantnim sastojcima i hranjivim uljima (noćurak, more krkavine, mrkvino sjeme, boražino i geranij) koje su bogate antioksidansima te vitaminima A i C za njegu tanke i suhe kože. 

i još malo delicija :)
Tropska poslastica za noge
Izmiješajte 1/2 šalice pirea od papaje, 1/2 šalice jogurta, žlicu meda, žličicu ulja od grejpa (ili maslinova) i natrganu grančicu metvice. Izmasirajte stopala te ih umotajte u plastičnu vrećicu. Isperite nakon deset min.
Domaći facelifting
Iz polovice limuna odstranite pulpu da stane žumanjak. Ohladite preko noći. Nanesite žumanjak na čistu, suhu kožu izbjegavajući područje oko očiju. Isperite toplom vodom nakon 15 minuta.

Bez podočnjaka i mrlja
Izmiješajte 1/4 šalice ohlađenog gela od aloe, dvije kapsule vitamina E i pola žličice ulja kamilice ili lavande. Nanesite na čisto lice i ostavite deset minuta pa isperite hladnom vodom.
Hranjivi piling za lice
Naribajte koru male naranče u 1/4 šalice djevičanskog maslinova ulja. Iscijedite sok pola naranče, a možete umiješati i žličicu sode. Umasirajte na čistu kožu i isperite hladnom vodom.

Nema komentara:

Objavi komentar