Ovo je moj blog....jeeeeeeeee
pisati ću svašta, a na vama je da malo pročitate :)
biti će tu svega ...dosta toga vezano za prirodne preparate za njegu ali za zdravlje, recepata i naravno dobrih ideja,
a na vama je da budete tu.
Večina toga što ću podjeliti ovdje je probrano s nekih saitova ili literature i naravno isprobano :)
U nedoumici ste što napraviti za neku prigodu...malo pročačkajte i možda ćete baš ovdje naći ono što tražite.
Zapravo sigurna sam da će te ovdje naći ono što tražite :)

eeee .... yes, all the other dear visitors from Germany, France, USA, etc. ;) please use the translator




nedjelja, 6. svibnja 2012.

Joga za lice






JOGA ZA LICE 



Ništa na organizam ne djeluje toliko opuštajuće i umirujuće kao joga. Ova drevna metoda održava tijelo u odličnoj formi, a vježbaju je ljudi diljem svijeta. Stručnjaci tvrde da je joga ona jednako korisna i za mišiće lica. Bore i opuštenu kožu, umjesto skupim kremama, možete liječiti i vježbama joge!

  • Udobno se smjestite, na podu ili čvrstom madracu s nogama prekriženim na indijanski način. Zatvorite oči. Usredotočite se na disanje kroz nosnice i zrak koji ulazi kroz njih i koji izlazi iz vašeg tijela. Hladan zrak ulazi unutra, a topliji izlazi. Protrljajte dlan od dlan, dok ne osjetite da su se zagrijali. Vruće dlanove stavite preko očiju.Pričekajte nekoliko sekundi i ponovite postupak. Ova vježba će umiriti očne živce i potaknuti cirkulaciju na području oko očiju.
  • Ostanite udobno smješteni ispravljene kralježnice. Srednji prst i kažiprst obje ruke stavite na čelo. Ostale prste savinite u šaku. Laganim kružnim pokretima pređite preko cijelog čela lagano se masirajući. U ovom se području krije najviše stresa pa ćete učiniti mnogo za opuštanje. Pošto se ne koriste nikakve kreme, ni ulja za masažu, dok se prebacujete s jedne točke na drugu lagano odignite prste od kože. Nemojte prejako pritiskati, ali posebno posvetiti pažnju području između obrva i onome tik uz rub obrva. Ne zaboravite ravnomjerno i duboko disati.
  • Ista dva prsta (kažiprst i srednjak ) stavite na područje nosa, pokraj ruba oka. Laganim kružnim pokretima prođite cijelo područje oko oka. Prvo ispod obrva, pa ispod oka. Držite oči zatvorene. Pripazite da masirate područje kože ispod kojeg su kosti, a ne samo oko.Napravite tri do četiri lagana kruga oko očiju.
  • Spojite zube i kao da ćete se prisiljeno nasmijati otvorite usne koliko god možete. Zadržite nekoliko sekundi. Popustite. Ponovite vježbu tri puta.
  •  Što je moguće više otvarajte usta izgovarajući u sebi (ili naglas) samoglasnike A, E, I, O, U. Neka vam radi cijela vilica.
  •  Štipkajte se za bradu, na način da palcem i kažiprstom obje ruke uhvatite bradu zatim popustite. Opet stisnite, ali ne toliko da vam ostane crvenilo.




Izravnajte čelo!

Čelo najranije otkriva koliko pažnje posvećujemo njezi lica i tijela. Kako biste ovaj dio učinili glatkim i nježnim uključite nekoliko vježbi u dnevni repretoar gimnastike lica. Ove vježbe također otpuštaju napetost u tijelu i vratu i eliminiraju neugodne posljedice koje dolaze s glavoboljama. Prste položite iznad obrva u horizontalnu liniju. Zatvorite oči i lagano prstima povlačite kožu prema van i natrag. Ponovite još dva puta.

Učvrstite kapke!

Kapci su kritično područje svakog ženskog lica jer su skloni natečenosti i crvenilu. Umjesto da se prepustite zubu vremena, trenirajte to područje posebnom vježbom. Položite prste ispod obrva, na (udubinu) kapka. Podignite obrve i kožu prstima i polagano zatvorite oči. Trebate osjetiti zatezanje i istezanje. Zadržite desetak sekundi i otpustite obrve.

Podignite kutove usana

S godinama usne mogu poprimiti izgled "tužnog klauna". Rubovi usana jako su osjetljivi, i tu se vrlo brzo mogu pojaviti bore, a usne se opustiti prema dolje. Kako riješiti problem? Spojite gornju i donju usnu tako da su kutovi čvrsti i rastegnuti. Smiješite se zatvorenih usta, sve dok vaš osmijeh ne dođe što bliže području ušiju. Zadržite se desetak sekundi u tom položaju.

Vježba za bradu

Dupla brada ili podbradak problem je koji se iznimno teško rješava. Malim vježbama možete utjecati na ovaj problem, pa i spriječiti da se on uopće pojavi. Vježba ide ovako; stanite uspravno i držite vrat u ravnom i čvrstom položaju. Savijte leđa prema unatrag i istovremeno ispružite bradu prema gore što više možete. Zadržite se u ovom položaju desetak sekundi, opustite se i ponovite vježbu najmanje pet puta


ili možete jednostavno svakodnevnom gimnastikom koja ne oduzima više od pet do 10 minuta doći do zavidnih rezultata uz dobru zabavu  :) ...Vježbajte ispred ogledala, a svaku vježbu treba ponoviti deset puta. Sramite li se što radite 'glupe face', zaključajte vrata, iako se uz malo sklonosti humoru na vlastiti račun od 'gimnastike lica može napraviti i zabavna predstava: 


  • Čelo: opustite, izravnajte obrve. Lijevi kažiprst stavite na čelo neposredno iznad lijevog kapka, desni iznad desnog (tik ispod obrva). Povucite prste dolje dok istovremeno pokušavate podići obrve (kod dizanja obrva aktiviraju se čeoni mišići). 
  • Oči: pokušajte podići donje kapke, bez micanja gornjih. Ovo je lakše reći nego učiniti, ali je odlična preventiva protiv sitnih bora oko očiju. 
  • Obrazi: oblikujte pretjerano 'O' ustima, tako da usne gurnete što je dalje moguće. U tom se položaju nasmijte najšire što možete, zadržite se u tom položaju 1 sekundu, pa opet formirajte 'O', opet pričekajte jednu sekundu i tako nastavite dok čitav ciklus ne ponovite deset puta.
  • Usne: vrh kažiprsta (do prvog zgloba) stavite u usta te usišite što snažnije možete. Polako izvucite pst iz usta.
  • Vrat i brada: pogledajte ravno u ogledalo, a kažiprstom i palcem pritisnite korijen (dno) vrata. Istovremeno podignite glavu i prstima povucite kožu vrata prema dolje (tako da se koža dobro istegne). 



Dobru zabavu želim :) 

Nema komentara:

Objavi komentar