Ovo je moj blog....jeeeeeeeee
pisati ću svašta, a na vama je da malo pročitate :)
biti će tu svega ...dosta toga vezano za prirodne preparate za njegu ali za zdravlje, recepata i naravno dobrih ideja,
a na vama je da budete tu.
Večina toga što ću podjeliti ovdje je probrano s nekih saitova ili literature i naravno isprobano :)
U nedoumici ste što napraviti za neku prigodu...malo pročačkajte i možda ćete baš ovdje naći ono što tražite.
Zapravo sigurna sam da će te ovdje naći ono što tražite :)

eeee .... yes, all the other dear visitors from Germany, France, USA, etc. ;) please use the translator




utorak, 8. svibnja 2012.

GLINA...sve o tom močnom savezniku u službi zdravlja i ljepote



»Ne možemo pogriješiti ako slijedimo Prirodu; 
Svevišnje pravilo je uskladiti se s njom; u tome je 
cijelo umijeće življenja.« 
(Montaigne) 





Uz sunce, zrak i vodu, čije vitalne praizvore sadrži, glina je  najmoćnije sredstvo fizičkog obnavljanja. Može se činiti  čudnim da su njezine iscjediteljske sposobnosti bile tako dugo neotkrivene, ali to zapravo i nije uvijek bilo tako. Mnoge generacije prije nas vjerovale su u moć gline, no nekako se to izgubilo s vremenom i utjecajem xy faktora, ali kad je javnost postala vrlo nezadovoljna kemijskim lijekovima,  značajke gline ponovno su otkrivene.
Eureka rekli bi ...no pogledamo li i danas oko sebe opet se vračamo kemijskim preparatima koji pod parolom osnovna komponenta glina, a čemu?

Zašto jednostavno ne uzmemo stvar u svoje ruke i pomognemo sami sebi i naravno zadržimo nečiji profit u svom džepu. Jednostavno reći, ali vjerujete još jednostavnije i provesti u praksi. Pa krenimo onda .....


Zelena glina 


je inteligentna aktivna živa tvar, koja čisti tijelo od svih nečistoća. Ona ide tamo gdje je upala, bolesne stanice odstranjuje i izbacuje van. To se događa u krvi, limfi i tkivu. Ona ima svojstvo i apsorpcije morbidnih, zaraženih i gnojnih stanica zaraženih rakom ili bilo kojom bolesti. Ona kupi sve sto je lose u tijelu i šalje van. 
Opskrbljuje svaku nasu stanicu vitalnom energijom odnosno pojačava obrambeni mehanizam organizma i bori se protiv bolesti koje su nastale kao posljedica slabog imuniteta.
Posebno se preporučuje između ili nakon zračenja stavljanjem obloga na  oboljelo mjesto.


Koristi se kod mnogih bolesti, naročito kod arterioskleroze, anemije, oboljenja dišnih puteva, infekcija koli bakterijama, crijevnih oboljenja, trovanja, čira, viška želučane kiseline, kod bolnih menstruacija, promjena na kozi i opadanja kose.

A u u kozmetici kao maska za lice te pakunga za kosu u kombinaciji sa maslinovim, bademovim ili uljem pšeničnih klica, zatim u drenažama kod ''narančine kore''.



Zelena glina ili ventilirana zelena glina za oralnu primjenu:


- osnovne karakteristike oralne primjene i problemi koje liječi:
  • Uklanja sve vrste toksina iz našeg tijela,
  • Neutralizira posljedice organskoga trovanja, kao i anorganskog,
  • Čisti naša crijeva i vraća bakterijsku ravnotežu u njima,
  • Potpomaže detoksikaciju jetre i osnažuje ju,
  • Uklanja teške metale iz organizma,
  • Neutralizira poslijedice radijacije,
  • Povećava broj crvenih krvnih zrnaca i oslobađa kisik u krvi,
  • Pomaže u izliječenju karcinoma, unutarnjih kao i melanoma, ali to nije sve jer su promjene konzumiranja vidljive i na vašoj koži.... 

Uvečer jednu žličicu gline umiješati u 1,5 dl vode, može negazirane ali najbolje izvorske vode.
  • Prvi tjedan - Glina se pije ujutro, na taste, ne miješajući je (ostaviti talog na dnu čaše).
  • Drugi tjedan - Glinena voda se pije ujutro na prazan želudac a prethodno se promiješa drvenom žlicom i ostavi da malo odstoji oko 5 minuta.
  • Treći tjedan - Posto se promiješa, rastvor gline u vodi drvenom žlicom, popije se odmah, na taste.
Glina se uzima ujutro nakon ustajanja ili navečer prije spavanja. Po želji, može se uzeti jedan sat prije jela. 


Prva kura glinom traje tri tjedna. Nakon pauze od tjedan dana, opet ponoviti ciklus.

Glinu NIKAD NE TREBA PRIPREMATI u metalnim posudama i metalnim priborom. 
Jednom iskorištena glina ne smije se više koristiti.


Uzimanje gline sa prepisanim lijekovima može biti kontra produktivna, jer će glina poništiti djelovanje lijeka. Preporučuje se uzimanje gline tek nakon perioda apsorpcije lijeka i to najmanje dva sata. Ne ostavlja nikakve kemijske zaostatke u organizmu, pa se smatrati ekološkim proizvodom. Negativni efekti gline praktično su nepoznati ukoliko se pridržavaju ove upute. 

Svakako preporučujem !!! 

Glineni oblozi


su veoma jednostavan način samo pomoći. Oni se mogu koristiti iz više razloga: u slučajevima raznih povreda, kožnih oboljenja, ciljane detoksikacije unutarnjih organa (stavljanjem obloga iznad nekog organa). Glinu pomiješamo sa vodom u onom omjeru koji će nam dati dovoljno čvrstu pastu da ju možemo lagano nanijeti na gazu ili neku tkaninu. Sloj gline bi trebao biti debeo minimalno jedan centimetar. Oblog napravimo takve širine da nam pokrije još 1-2cm više od same površine koju moramo tretirati. Kada smo napravili oblog stavimo ga na bolno mjesto i učvrstimo nekom samoljepljivom trakom, ili zavežemo nečime. Bitno je napomenuti da ne stavljamo nikakve folije ili materijale na oblog koji bi onemogućavali disanje kože. Glina se mora moći sušiti dok je na koži.



Vrijeme držanja obloga ovisi za što ga koristimo. Kada se radi o korištenju obloga iznad nekih unutarnjih organa (bubreg, jetra), itd. onda je bolje da ga prvi puta držimo oko 20-ak minuta. To je mudro napraviti stoga, da vidimo da li ćemo time izazvati neke snažnije reakcije ili ne. Kasnije ako nam tijelo ne reagira preburno (pojačavanje postojećih simptoma bolesti) možemo držati oblog i do sat vremena. Javljanje bolova i neugoda su samo pokazatelj da glina djeluje i da se tijelo obnavlja i rješava toksina. Ali, ne smijemo siliti, nego prekinimo sa tretmanom do idući puta. Terapija mora ići postepeno...Kada su povrede, ugrizi, i sl. na ekstremitetima u pitanju oblog možemo držati i do par sati na ozlijeđenom mjestu. U pravilu držimo ga dok bol ne popusti.Nikada se ne oblažemo glinom u cijelosti, nego samo parcijalno. Da ne dođe do štetnih nuspojava u organizmu.

Iscjeljujuća maska od gline




Zelena glina izrazito bogata mineralima, snažno čisti kožu, tonizira ju i zateže. Ukoliko ju pomiješaš s hidrolatom ili izvorskom vodom bit će idealna za njegu masne, nečiste i aknaste kože, a ukoliko uz hidrolat dodaš i neko bazno ulje (npr. badem, marelicu, jojobu, ulje divlje ruže) i nekoliko kapi eteričnih ulja dobit ćeš idealnu masku za suhu, osjetljivu, umornu i zrelu kožu. 


Nema komentara:

Objavi komentar