Ovo je moj blog....jeeeeeeeee
pisati ću svašta, a na vama je da malo pročitate :)
biti će tu svega ...dosta toga vezano za prirodne preparate za njegu ali za zdravlje, recepata i naravno dobrih ideja,
a na vama je da budete tu.
Večina toga što ću podjeliti ovdje je probrano s nekih saitova ili literature i naravno isprobano :)
U nedoumici ste što napraviti za neku prigodu...malo pročačkajte i možda ćete baš ovdje naći ono što tražite.
Zapravo sigurna sam da će te ovdje naći ono što tražite :)

eeee .... yes, all the other dear visitors from Germany, France, USA, etc. ;) please use the translator




utorak, 4. rujna 2012.

Lijepa uz recepte na dohvat ruke




LIJEPA UZ RECEPTE NA DOHVAT RUKE 



Banana - osiguravaju mnogo mineralnih tvari pa ih smatraju istinskim ubojicama stresa. 
Pjenasto istucite 1 malu bananu, 2 žlice kravljeg sira, 1 žlicu vrhnja i 1 žumanjak. Nanesite na kožu i nakon pola sata isperite.



Grožđe - je odlično kao dodatak maskama. Voćne kiseline stišću pore na koži.
5 žličica soka od grožđa pomiješajte sa žličicom tekućeg meda i 2 žličice kreme. Nanesite na lice i nakon 15 minuta isperite.



Jabukov ocat- vraća kosi sjaj. Za ispiranje na svakih pola litre vode dodajte žlicu jabukovog octa



Jagode - sadrže vitamine i voćne kiseline.
Zdrobite ih s malo maslaca i izmiješajte u dovoljno tekuću kremu. Idealna maska za lice za suhu kožu.



Jaja - su male lecitinske bombe. Kao dodatak šamponu za oštećenu kosu jaja ju zaglađuje i hrani.
Pažljivo izmiješajte 2 žumanjka, 1 bjelanjak, 1 žličicu meda, sok od 1 limuna i 5 ml ulja pšeničnih klica.



Kadulja - u vodi za kupanje sprječava pretjerano lučenje žlijezda znojnica, djeluje antiseptički i sužava pore. 3 žličice osušene kadulje te 3 žlice crnog čaja prelijte s 1l. vrele vode, procijedite nakon 30 minuta.



Kamilica - idealna za parne kupke za čišćenje lica. Ublažava manje ozljede, ubode insekata i prištiće.



Komorač - daje umornim očima novu bistrinu.
Svježi komorač sameljite sa naribanim sirovim krumpirom, oči prekrijte blazinicama od gaze, a pakung nanesite na njih. Ostavite da djeluje 10 minuta.



Krastavci - imaju PH vrijednost idealno prilagođen koži. Dodatna njega za suhu, oštećenu kožu.
Pola oguljenog krastavca zdrobite u pire, stavite u sito i skupite tekućinu. Dodajte sok jednog i po limuna, 60 ml soka od mrkve i 30 ml bademovog ulja. Time osvježite lice.



Kravlji sir - umiruje stresom izmučenu kožu i brine za ravnotežu vlažnosti kože.
Pomiješajte 1 žlicu punomasnog kravljeg sira, 1 žumanjak, pola žličice meda,  1 žličicu pahuljica od pšeničnih klica, malo vrhnja te kap limuna. Nanesite i ostavite da djeluje 20 minuta.



PRIRODNI LIFTING 

Dobro smutite bjelanjke, nanesite na lice i pustite da djeluje petnaestak minuta, a zatim ga isperite mlakom vodom, i namažite lice hidratantnom kremom. Efekti ovog tretmana dobro se vide svega dva sata ,  ali ako postupak ponavljate nekoliko puta tjedno, postepeno će rezultati postati trajni.



MASKA ZA SUHU KOŽU

Dobro umutite jedno cijelo jaje, i masku nanesite na lice. Kada se osuši, ostavite da djeluje još 10 minuta. Zatim lice operite hladnom vodom i namažite bademovim ili maslinovim uljem.



MITESERI bljak ... ali PERŠIN UKLANJA MITISERE 

Sitno nasjeckan peršin utrljajte na mjesta gdje vam se nalaze miteseri. Nakon toga parite lice nad posudom vrele vode da bi peršinov sok mogao što bolje da prodre u kožu. Tada ćete miteser moći lako da odstranite komadićem vate.



još jedna MASKA ZA SUHU KOŽU ... ali S AVOKADOM  

Pomiješajte dvije žličice meda sa malo pasiranog avokada, žličicom jabukovog octa, snijegom od jednog bjelanjka, tri žličice maslinovog ulja i tri žličice neke kreme koja ima neutralan ph faktor. Držite masku na licu do dvadesetak minuta, a zatim je isperite mlakom vodom. Na ovaj način koža dobije potrebnu vlažnost, postaje meka, a esencijalne kiseline avokada pomoći će u obnavljanju tkiva kože.



MASKA ZA MASNU I MJEŠANU KOŽU 

 Žličicu svježeg kvasca pomiješajte s dvije žličice listova metvice, omekšanih u vodi, i dvije žličice neke kreme sa neutralnim ph faktorom. Nanesite na lice i pustite da odstoji petnaestak minuta,  lice umijte mlakom vodom. Nakon toga nanesite kremu koju redovno koristite.



MASKA OD MEDA

 Nekoliko žlica meda otopite na pari, i izmiješajte sa žlicom limunovog soka. Miješajte par minuta, te pustite da se malo ohladi. Nanesite na lice i držite 10-15 minuta. Lice isperite hladnom vodom.



MASKA OD JAGODA

 Zgnječite nekoliko jagoda i nanesite na lice. Poslije 10 minuta masku uklonite, lice umijte prvo toplom, a onda hladnom vodom i namažite bademovim ili maslinovim uljem.  (ova maska se preporučuje samo onim osobama koje nisu alergične na jagode).





PILING ZA MASNU KOŽU

Pomiješajte dvije žličice naribane limunove kore, dvije žličice kukuruznog brašna, šest žličica mljevenih badema i dvije do tri žličice vode. Masku nanesite na lice i nježno masirajte kružnim pokretima nekoliko minuta. Isperite mlakom vodom, obrišite lice mekanim ručnikom i stavite neku hidratantnu kremu.



LIMUN PROTIV BUBULJICA

 Lojne bubuljice na licu brzo će nestati ako nekoliko puta u toku dana na bubuljicu prislonite štapić za uši umočen u limunov sok. Postupak ponavljajte nekoliko puta u toku dana, sve dok se bubuljica ne povuče.




MED & CIMET 

Ljekovitost meda, pretpostavljam, poznata je svima. Ovaj čudotvorni pčelinji proizvod blagotvorno djeluje na zdravlje i u kombinaciji sa raznim biljem.

Mješavina, koju neki nazivaju pravom „bombom zdravlja“, je med sa cimetom.

Cimet je poznat po svojim antiseptičkim te antibakterijskim svojstvima.

Medicinska istraživanja pokazala su da kombinacija meda i cimeta ublažava tegobe u slučaju bolesti srca, infekcije urinarnih kanala, loše probave i prehlade, a sprječava i liječi akne i bubuljice i zubobolju.

Čiste probavni trakt od parazita i bakterija koji usporavaju probavu i uzrokuju gomilanje otrova u organizmu

Redovnom upotrebom meda i cimeta povećava se životna energija ali i seksualni nagon ...


Recepti:

- Srčane bolesti:  od cimeta i meda napraviti smjesu koja se maže na kruh. Najbolje je uzimati je za doručak,  smanjuje nivo kolesterola, onemogućava pojavu srčanog udara te ujednačava srčani ritam.

- Infekcija mokraćnog mjehura: u čašu mlijeka umiješati 2 žlice cimeta u prahu i žličicu meda, popijte. Ova mješavina uništava bakterije u mokraćnom mjehuru.

- Zubobolja: pomiješati žličicu cimeta u prahu i 5 žlica meda pa stavljati na zub 3 puta dnevno dok bol ne nestane.

- Otpadanje kose: mješavinu od 3 žlice toplog maslinovog ulja ,žlice meda i žličice cimeta nanjeti na kosu i držati oko 15 min, a zatim isprati. Rezultati vidljivi u veoma kratkom roku. 

- Prehlada: 3 dana treba uzimati žlicu mlakog meda sa 1/4 žlice cimeta. Na ovaj način liječi se i kronični kašalj, kao i upala sinusa.

- Loša probava: prije obroka treba pojesti 2 žlice meda posute cimetom u prahu. Ova mješavina pomaže probavi  čak i najteže hrane.

- Akne i bubuljice: pomiješati 3 žlice meda i žličicu cimeta te prije odlaska na spavanje nanijeti smjesu na bubuljice,  ujutro isprati toplom vodom. Kontinuirana primjena tijekom dva tjedna garantirano uklanja bubuljice.

- I na kraju …. napitak za mršavljenje:  pola žličice cimeta preliti šalicom vrele vode, poklopiti i ostaviti da odstoji 30 minuta. Kad se ohladi, dodati žlicu meda. Pola šalice popiti neposredno prije spavanja, a drugu polovinu poklopiti i  u hladnjak.  Ujutro, na prazan želudac, popiti preostalu količinu napitka, ali nikako ne podgrijavati- popiti hladnog ili ostaviti da se ugrije na sobnoj temperaturi. ….  :)






Nema komentara:

Objavi komentar