Ovo je moj blog....jeeeeeeeee
pisati ću svašta, a na vama je da malo pročitate :)
biti će tu svega ...dosta toga vezano za prirodne preparate za njegu ali za zdravlje, recepata i naravno dobrih ideja,
a na vama je da budete tu.
Večina toga što ću podjeliti ovdje je probrano s nekih saitova ili literature i naravno isprobano :)
U nedoumici ste što napraviti za neku prigodu...malo pročačkajte i možda ćete baš ovdje naći ono što tražite.
Zapravo sigurna sam da će te ovdje naći ono što tražite :)

eeee .... yes, all the other dear visitors from Germany, France, USA, etc. ;) please use the translator




srijeda, 7. studenoga 2012.

Voće u službi ljepote




MALI TRIKOVI

                  ZA BOLJI IZGLED 



Posmatrajući ljude širom svijeta kako godišnje troše milijarde na proizvode za njegu kože, mogli bi pomisliti da su kozmetičke kompanije u laboratoriju upješno kreirale izvor mladosti. Istina je, međutim, da su kreme za njegu kože više skupe nego što se temelje na stvarnoj nauci. Prema većini stručnjaka (koji nisu na platnoj listi kompnija koje prodaju ove kreme) nauka koja stoji iza njege kože je vrlo jednostavna, jeftina – a konzumira se kroz svakodnevne obroke.

Umjesto da trošite ogromne novce slijedeći put kada budete u marketu, ubacite u košaricu i neke od daleko jeftinijih i zdravijih preparata koji će se brinuti o svježem i zdravom izgledu.



Ananas - vitamini, minerali i elementi u tragovima te enzimi koji se nalaze u svježem ananasu garancija su čistog i sjajnog tena, a djeluju i protiv pigmentacijskih mrlja. K tome, ananas potiče probavu i izlučivanje tekućine, pa pogoduje vitkoj liniji i tijelu bez celulita i prava je zvijezda kratkotrajnih i učinkovitih dijeta.


Borovnice - , ali i ostalo bobičasto voće, sadrže mnogo vitamina C, folne kiseline, bioflavonoida, kalija i kalcija, pa čuvaju elastičnost vezivnog tkiva i kože te pogoduju njenoj čvrstoći, zategnutosti i mladenačkom izgledu od glave do pete. K tome, vlakna koja pospješuju probavu i stvaraju osjećaj sitosti, pogoduju i vitkoj liniji. 


Čili - čarobna papričica ne pogoduje okusom samo brojnim jelima, već i našoj liniji. Vrijedni sastojci potiču probavu, izmjenu tvari, sagorijevanje masnoća, ali i produkciju hormona te osim na vanjštinu, odnosno na vitku liniju i glatko tijelo bez celulita, djeluju i na dobro raspoloženje koje je, odavno znamo tajna dobrog izgleda. 


Čokolada - vrijedni proteini, ugljikohidrati, vitamini i masnoće čine crnu, pravu čokoladu prijateljicom svake žene. Učinkovita je ne samo protiv PMS-a, već i starenja kože, posebno u menopauzi, jer je prokrvljuje, vlaži i potiče produkciju kolagena čineći je glatkom, čvrstom, zategnutom i zdravom. 


Đumbir - egzotični korijen potiče probavu i spašava nas kad pretjeramo s masnom hranom na našem tanjuru. U tim slučajevima naveliko doprinosi razgradnji masnog tkiva te nas oslobađa viška kilograma i celulita. K tome, savršeni je čistač kože koji lice i tijelo oslobađa proširenih pora, mitesera i bubuljica.


Grožđe - zahvaljujući vitaminima A, C i E te B-grupe, mineralima i vrijednim voćnim kiselinama, slatke bobice pravi su eliksir ljepote na koji se uvijek možemo osloniti. Osim što brine o stanicama te tako pogoduje zdravlju i mladolikosti kože lica i tijela, potiče izlučivanje štetnih tvari i viška vode te tijelo čini vitkim i zategnutim. 


Jabuka - drži na propisnoj daljini ne samo liječnike, već i kozmetičare. Svojim sastojcima pogoduje izgradnji kože i vezivnog tkiva te razgrađuje masnoće čime se tope i suvišni kilogrami i celulit. Za postizanje i očuvanje vitke linije dobro je pojesti jabuku pola sata prije jela.    


Kelj - različite sorte kelja i brokule prave su male riznice čarobnih sastojaka, posebno vitamina C i balastnih tvari koje pogoduju ne samo ljepoti kože, nego i zavidnoj liniji. Kako je kelj siromašan kalorijama, a čini nas sitima na dulje vrijeme, kelj je prava zvijezda dijeta i dokazani "čistač" organizma u vrijeme posta. 


Kivi - je posebno bogat vitaminom C, balastnim tvarima i voćnim kiselinama te štiti kožu od isušivanja čineći je nježnom i baršunastom. Ima i dokazani anti-aging učinak i to ne samo na kožu. Naime, kivi je zaštitnik našeg mišićnog tkiva koje s vremenom itekako mijenja svoj oblik.   


Leća -  bogata biljnim hormonima usporava starenje stanica kože i pomaže u stvaranju kolagena, pa je jako korisna u menopauzi. K tome, kako je bogata različitim sastojcima, a niskokalorična i zasitna, idealna je namirnica za sve koji žele izgubiti višak kilograma i masnog tkiva, bez posljedica za zdravlje.


Maslinovo ulje - i danas se pouzdajemo u odavno poznat i priznat hranjivi, ljekoviti i kozmetički učinak maslinovog ulja koje je istinska wellness namirnica, koja nam godi od glave do pete. Već i 1 žlica dnevno osim cijelom organizmu pogoduje i kosi koju čini sjajnom i čvrstom te koži koja postaje glatka i zategnuta.  



Papaja - već i samo naziv apapai (drvo zdravlja) govori u prilog papaji. Papain i ostali enzimi potiču probavu koja je važna i za ljepotu i zdravlje kože. Sastojci učvršćuju vezivno tkivo, dok doista velike količine vitamina C, magnezija i kalija štite stanice kože od starenja, ali i zloćudnih oboljenja. 

Vitamini, minerali i elementi u tragovima te enzimi koji se nalaze u svježem ananasu garancija su čistog i sjajnog tena.


Paprika - je bogata vitaminom C te ne djeluje samo protiv različitih infekcija, već čuva i čvrstoću vezivnog tkiva. Zahvaljujući kaliju, kalciju, magneziju, bioflavonima te ostalim sastojcima ima i anti-aging učinak te kožu čini čvrstom, napetom i glatkom, a djeluje i protiv celulita i strija. 


Peršin - aromatični zeleni listići imaju snažan anti-aging učinak kako na kožu tako i općenito na organizam. Puni su vitamina C i E te betakarotena, dokazanog zaštitnika svih stanica našeg organizma. Kako k tome sadrži još i kalcij, magnezij i folnu kiselinu peršina doista ne smije nedostajati u wellness prehrani. 


Rajčica - prava anti-aging namirnica uz obilje vitamina, sadrži i čarobni likopen koji štiti stanice kože od starenja, ali ga, dobro je znati, ima samo u termički obrađenim rajčicama. Osim što čisti kožu, sužava pore i djeluje protiv mitesera, gotovo da ne sadrži kalorije, pa je u ime ljepote možemo jesti do mile volje. 


Zeleni čaj - j bogat vitaminima i mineralima osim što štiti cjelokupni organizam od starenja, ima snažan učinak i na našu kožu. Ne samo da je regenerira, vlaži i čuva od starenja, već je čisti i sužava pore. K tome, briše crvenilo i smiruje kožu razdraženu stresom.





Nema komentara:

Objavi komentar