Približava
se dan D
Rođendan moje princeze Eme
Taj specijalan dan traži i specijalnu tortu, tražila sam je i našla...probala prošle godine i uvrstila ju u tortu dana D
Dijelim ovaj recep jer se radi o posebnoj torti....torti nad tortama...
za mene torta dana D
Sastojci
Za kore:
3 x 5 bjelanjka
3 x 10 žlice šečera u prahu
3 x 5 žlice mljevenih oraha
3 x 2 žlice brašna
Za krem:
1 litra mljeka
15 žumanjka
10 žlica sečera
9 žlica brašna
250 gr šečera u prahu
250 gr maslaca
150 gr mljevenih oraha
malo mljeka da se orasi popare
200 gr čokolade
3 vrečice šlag krema od vanilije
200 ml mljeka za šlag kremu
Priprema
1. Kore -
Napraviti 3 kore od po 5 bjelanjaka, 10 žlica šečera u prahu, 5 žlica oraha i 2 žlice
brašna. Izmutiti bjelanjke s šečerom te lagano umiješati pomiješano brašno i orahe.
Pecite na 180 C oko 25 minuta svaku koru.
Kad su gotove pokriti ih krpom dok spremate kremu.
2. Krema -
- 7 žumanjaka dobro izmiksati dodati 10 žlica šecera i 9 žlica brašna te staviti kuhati u 1l
mljeka stalno miješajući da ne prigori. Kada je smijesa dovoljno gusta, maknite s vatre i odložite da se skroz ohladi.
- 8 žumanjaka dobro izmiksati i dodati 250g šečera u prahu, još malo miksati da se dobro poveže. Posebno izmiksati 250g maslaca, pa umiješati u izmiksane žumanjke i na kraju sve to dodati u ohlađenu kremu.
1/3 kreme odvojiti i dodati 150g oraha koje poparite mljekom (da budu kašasti ). U preostale 2/3 kreme dodati 200g otopljene čokolade, ja ju topim na pari.
3. Izmiksajte 3 šlag kreme od vanilijee sa mljekom počnite i filovati:
kora, šlag, crna krema od čokolade, kora, šlag, bela krema od oraha, kora, šlag, crna krema od čokolade i tako redom. Tortu po ivici obložite šlagom i na kraju crna čokoladna krema po cijeloj torti....
mala tajna -
Što da velim na kraju....ova torta ostavlja bez daha :)
Rođendan moje princeze Eme
Taj specijalan dan traži i specijalnu tortu, tražila sam je i našla...probala prošle godine i uvrstila ju u tortu dana D
Dijelim ovaj recep jer se radi o posebnoj torti....torti nad tortama...
za mene torta dana D
Sastojci
Za kore:3 x 5 bjelanjka
3 x 10 žlice šečera u prahu
3 x 5 žlice mljevenih oraha
3 x 2 žlice brašna
Za krem:
1 litra mljeka
15 žumanjka
10 žlica sečera
9 žlica brašna
250 gr šečera u prahu
250 gr maslaca
150 gr mljevenih oraha
malo mljeka da se orasi popare
200 gr čokolade
3 vrečice šlag krema od vanilije
200 ml mljeka za šlag kremu
Priprema
1. Kore - Napraviti 3 kore od po 5 bjelanjaka, 10 žlica šečera u prahu, 5 žlica oraha i 2 žlice
brašna. Izmutiti bjelanjke s šečerom te lagano umiješati pomiješano brašno i orahe.
Pecite na 180 C oko 25 minuta svaku koru.
Kad su gotove pokriti ih krpom dok spremate kremu.
2. Krema -
- 7 žumanjaka dobro izmiksati dodati 10 žlica šecera i 9 žlica brašna te staviti kuhati u 1l
mljeka stalno miješajući da ne prigori. Kada je smijesa dovoljno gusta, maknite s vatre i odložite da se skroz ohladi.
- 8 žumanjaka dobro izmiksati i dodati 250g šečera u prahu, još malo miksati da se dobro poveže. Posebno izmiksati 250g maslaca, pa umiješati u izmiksane žumanjke i na kraju sve to dodati u ohlađenu kremu.
1/3 kreme odvojiti i dodati 150g oraha koje poparite mljekom (da budu kašasti ). U preostale 2/3 kreme dodati 200g otopljene čokolade, ja ju topim na pari.
3. Izmiksajte 3 šlag kreme od vanilijee sa mljekom počnite i filovati:
kora, šlag, crna krema od čokolade, kora, šlag, bela krema od oraha, kora, šlag, crna krema od čokolade i tako redom. Tortu po ivici obložite šlagom i na kraju crna čokoladna krema po cijeloj torti....
mala tajna -
prije no što obložim tortu s kremom od čokolade na istu stavim kalup u kojem sam ju pekla i nešto stavim na nju da ima težinu te tako ju ostavim preko noći u frižideru, a tek ujutro ju
obložim s crnom čokoladnom kremom koja je isto bila u frižideru cijelu noć. To možete primjeniti ako radite kao ja u okruglom srednjem kalupu za pečenje torti, no tortu možete peči i u velikom okruglom kalupu za pečenje torti isto tako, ali i u pravokutnom protvanu
...vama na volju, nema greške sve varijante prolaze
Što da velim na kraju....ova torta ostavlja bez daha :)
Nema komentara:
Objavi komentar