Ovo je moj blog....jeeeeeeeee
pisati ću svašta, a na vama je da malo pročitate :)
biti će tu svega ...dosta toga vezano za prirodne preparate za njegu ali za zdravlje, recepata i naravno dobrih ideja,
a na vama je da budete tu.
Večina toga što ću podjeliti ovdje je probrano s nekih saitova ili literature i naravno isprobano :)
U nedoumici ste što napraviti za neku prigodu...malo pročačkajte i možda ćete baš ovdje naći ono što tražite.
Zapravo sigurna sam da će te ovdje naći ono što tražite :)

eeee .... yes, all the other dear visitors from Germany, France, USA, etc. ;) please use the translator




utorak, 13. studenoga 2012.

TORTA DANA D

Približava  se dan D

Rođendan moje princeze Eme
Taj specijalan dan traži i specijalnu tortu, tražila sam je i našla...probala prošle godine i uvrstila ju u tortu dana D 
Dijelim ovaj recep jer se radi o posebnoj torti....torti nad tortama...
za mene torta dana D



Sastojci

Za kore:
  3 x 5       bjelanjka
 3 x 10     žlice šečera u prahu 
 3 x 5       žlice mljevenih oraha 
 3 x 2       žlice brašna

Za krem:
   1        litra mljeka 
    15         žumanjka 
   10         žlica sečera 
     9         žlica brašna 
250 gr    šečera u prahu  
250 gr    maslaca 
150 gr    mljevenih oraha 
malo mljeka da se orasi popare  
200 gr   čokolade 
     3       vrečice šlag krema od vanilije 
200 ml  mljeka za šlag kremu 


Priprema

1. Kore -   
Napraviti 3 kore od po 5 bjelanjaka, 10 žlica šečera u prahu, 5 žlica oraha i 2 žlice
brašna. Izmutiti bjelanjke s šečerom te lagano umiješati pomiješano brašno i orahe. 
Pecite na 180 C oko 25 minuta svaku koru.
Kad su gotove pokriti ih krpom dok spremate kremu.










2.  Krema -
- 7 žumanjaka dobro izmiksati dodati 10 žlica šecera i 9 žlica brašna te staviti kuhati u 1l
mljeka stalno miješajući da ne prigori. Kada je smijesa dovoljno gusta, maknite s vatre i odložite da se skroz ohladi. 
- 8 žumanjaka dobro izmiksati i dodati  250g šečera u prahu, još malo miksati da se dobro poveže. Posebno izmiksati 250g maslaca, pa umiješati u izmiksane žumanjke i na kraju sve to dodati u ohlađenu kremu.

1/3 kreme odvojiti i dodati 150g oraha koje poparite mljekom (da budu kašasti ). U preostale 2/3 kreme dodati 200g otopljene čokolade, ja ju topim na pari.



3. Izmiksajte 3 šlag kreme od vanilijee sa mljekom počnite i filovati:
kora, šlag, crna krema od čokolade, kora, šlag, bela krema od oraha, kora, šlag, crna krema od čokolade i tako redom. Tortu po ivici obložite šlagom i na kraju crna čokoladna krema po cijeloj torti....

mala tajna -
prije no što obložim tortu s kremom od čokolade na istu stavim kalup u kojem sam ju pekla i nešto stavim na nju da ima težinu te tako ju ostavim preko noći u frižideru, a tek ujutro ju
obložim s crnom čokoladnom kremom koja je isto bila u frižideru cijelu noć. To možete primjeniti ako radite kao ja u okruglom srednjem kalupu za pečenje torti, no tortu možete peči i u velikom okruglom kalupu za pečenje torti isto tako, ali i u pravokutnom protvanu
...vama na volju, nema greške sve varijante prolaze

Što da velim na kraju....ova torta ostavlja bez daha :)




Nema komentara:

Objavi komentar