Sada je sezona jagoda ...znamo da ima i puno receptića za džemove, ali
probajte i ovaj ..malo drugačiji …
- 1 kg. jagoda
- 500 gr. šećera
- korica od jedne naranče
- 100 ml. soka od jagode ili naranče
- 1 paketić želatina, no ako ne želite da bude čvrst ..onda pola
Priprema:
Jagode oprati i isjeći na kockice.
Izribati narančinu koricu. Izmiješati šećer i želatinu, dodajte jagodama i pustiti da stoji oko 10-15 minuta.
Sok i koricu od naranče staviti u lonac da prokuha.
U lonac istresti jagode i šećer pa pustit da se kuha oko 30 minuta (odbrojavanje počinje kad džem prokuha) naravno uz povremeno miješanje.
Dok se džem krčka u
hladnu pećnicu ubacite čiste, suhe staklenke,
pećnicu uključite na 100°C i pustite da se polako zagrijavaju, a kada u pećnica dosegne tu temperaturu neka ostanu još par minuta.
Kada je džem gotov pomaknite ga s vatre, izvadite staklenke iz pećnice pa vreli džem sipajte u vruće staklenke i odmah zatvarajte metalnim poklopcima.
Dobar tek :)
Nema komentara:
Objavi komentar